تحصیل در آمریکا
کشور آمریکا یکی از نخستین کشورهایی است، که دانشجویان سراسر جهان به دنبال تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی آن هستند. کیفیت بالای آموزش، سیستم آموزشی عالی، رتبه بالای کالجها و دانشگاههای آمریکا در سراسر جهان و معتبر بودن مدارک تحصیلی این کشور ردههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در جهان از مهمترین دلایل این امر است.
شرایط عمومی تحصیل در آمریکا
مراکز علمی و تحصیلی آمریکا در طول سال پذیرای علاقهمندان زیادی هستند و بخشی از این پذیرش از بین مهاجرانی انجام میشود که با هدف تحصیل، کار یا سرمایهگذاری وارد این کشور شدهاند. این مراکز تلاش میکنند نخبگان را از سراسر جهان پذیرش کنند و اگر قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارید در ادامه مطلب بهطور کامل به این موضوع پرداختهایم.
شرایط سنی تحصیل در آمریکا
تحصیل در آمریکا در مقاطع آموزش عالی یا دانشگاه با محدودیتهای سنی همراه است. برای ورود به مقاطع مختلف باید شرایط سنی زیر را در نظر بگیرید:
- کالجهای آمریکا حد اکثر 23 سال
- کارشناسی حد اکثر 25 سال
- کارشناسی ارشد حد اکثر 28 سال
- دکترا حد اکثر 39 سال
- رشتههای گروه پزشکی حد اکثر 30 سال
مدارک اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
برای اخذ روادید هر کشوری نیازمند یک سری مدارک و پیشنیازها هستید. برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا باید مدارک زیر را آماده کنید:
- ترجمه شناسنامه به زبان انگلیسی برای افرادی که فعلا پاسپورت ندارند
- کپی از صفحه اول پاسپورت
- ترجمه مدرک دیپلم برای نظام قدیم و پیشدانشگاهی برای نظام جدید به همراه ریزنمرات جهت تحصیل در مقطع کارشناسی
- ترجمه مدرک لیسانس و ریزنمرات برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
- ترجمه از آخرین صفحه پایاننامه و تاییده دانشگاه
- حد اقل نمره 70 از آزمون IBT و 500 از آزمون PBT برای مدرک تافل
- حد اقل نمره 6 برای مدرک IELTs
- تاییده رسمی در صورت انتشار مقاله
- ارائه چند توصیهنامه تحصیلی از اساتید، محققان و مدیران
- ارسال رزومه با سوابق کاری
- ترجمه رزومه شخصی به زبان انگلیسی
هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا با توجه به مقطع تحصیلی و نوع رشته تحصیلی متفاوت است.
- پیشدبستانی حد اقل 10 هزار دلار در سال
- دبستان حد اقل 10 هزار دلار در سال
- دبیرستان بین 28 تا 30 هزار دلار در سال
- فوق دیپلم بین 11 تا 16 هزار دلار در سال
- کارشناسی بین 13 تا 21 هزار دلار در سال
- کارشناسی ارشد بین 14 تا 23 هزار دلار در سال
- دکترا بین 14 تا 23 هزار دلار در سال
- در رشته دامپزشکی بین 24 تا 51 هزاردلار در سال
- رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی بین 34 تا 51 هزار دلار در سال
تحصیل در مدارس آمریکا
دانشآموزان میتوانند، در یکی از مدارس دولتی یا خصوصی آمریکا تحصیل کنند. آنها باید شش سال تحصیلی را سپری کرده که از یک سال مهد کودک شروع شده و تا کلاس پنجم ابتدایی ادامه دارد. شروع سن مدارس از 5 تا 6 سالگی است.
تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان
دانشآموزان برای ورود به مقطع دبیرستان، باید دوره متوسطه را بگذرانند. این دوره سه ساله است و پس از گذراندن این دوره که در سنین 11 تا 13 سالگی است، در مقطع دبیرستان به تحصیل میپردازند. جمعا با احتساب دوران ابتدایی، متوسطه و دبیرستان، دانشآموزان 12 سال کامل به تحصیل خواهند پرداخت. پس از اتمام این 12 سال تحصیلی از طرف نظام آموزشی این کشور مدرک تحصیلی دیپلم به آنها اعطا میشود.
تحصیل در آمریکا با مدرک دیپلم
اگر متقاضی تحصیل در دانشگاهها یا کالجهای آمریکا با مدرک دیپلم هستید، نکته مهم معادلسازی مدرک دیپلم خواهید بود. پس از آن باید در مقطع پیشدانشگاهی آمریکا تحصیل کنید، تا اجازه ورود به یکی از کالجها یا دانشگاههای دولتی و خصوصی آمریکا را داشته باشید. در این صورت دارندگان دیپلم ایران پس از طی دوره پیشدانشگاهی آمریکا، میتوانند یا در دوره دو ساله فوقدیپلم یا در دوره کارشناسی دانشگاههای آمریکا تحصیل کنند.
تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس
متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس برای تحصیل در دانشگاههای آمریکا میتوانند، پس از معادلسازی مدرک دیپلم آمریکا که همان پیشدانشگاهی ایران است، در دوره چهارساله تحصیل کنند. درواقع حتما باید 12 سال تمام تحصیل دوران مدرسه را گذرانده باشند. پس از آن طبق رشته انتخابی در یکی از دانشگاههای دولتی یا خصوصی آمریکا به تحصیل میپردازند.
نکته مهم، آشنایی با زبان انگلیسی است. در تمامی دانشگاههای آمریکا دروس به زبان انگلیسی تدریس میشود، از این رو باید همه دانشجویان تسلط به زبان انگلیسی داشته باشند. بنابراین گذراندن آزمونهای تافل یا آیلتس برای اخذ حداقل نمره زبان 6 الزامی است.
تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس
متقاضیان تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد در آمریکا یک دوره دو ساله تحصیلی را خواهند گذراند و معمولا در یکی از دو گروه زیر قرار دارند.
- فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی که فقط 5 سال از اخذ مدرکشان گذشته است. این گروه معمولا سوابق تحصیلی عالی و قابل توجهی ندارند. ولی با تمکن مالی برای گذراندن دوران تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند شانس خود را برای تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا امتحان کنند.
- فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی که از لحاظ تحصیلی در بین نخبگان یا افراد با سوابق تحصیلی عالی هستند. درواقع دانشجویانی که معدل آنها بالای 17، نمره تافل یا آیلتس خوب، نمره GRE یا GMAT مناسب و مقاله منتشرشده معتبر ISI باشند، در این گروه قرار میگیرند. احتمال بورسیه شدن این دانشجویان، بسیار بالا خواهد بود.
تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا
یکی دیگر از مقاطع تحصیلی در دانشگاههای آمریکا، مقطع دکترا است. از مهمترین نکاتی که متقاضیان ورود به این مقطع ملزم به رعایت آن هستند، داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس است. معمولا دوره دکترا در دانشگاههای آمریکا بین 4 تا 6 سال به طول میانجامد. جالب است بدانید، متقاضیان برای پذیرفتهشدن در مقطع دکترا باید نمره قبولی در آزمونهای تخصصی دانشگاههای آمریکا را کسب کنند.
- حد اقل نمره 7 در آزمون زبان آیلتس، نمره 600 در تافل (کاغذی) و نمره 95 در TOEFL iBt
- نمره 3 تا 5.5 قسمت رایتینگ، 154 تا 163 شفاهی و 157 تا 167 قسمت ارزیابی کمی در آزمون GRE (مختص دانشجویان مهندسی)
- آزمون MCAT برای دانشجویان رشتههای پزشکی
- آزمون LSAT برای دانشجویان رشته حقوق
از دیگر شرایط قبولی در مقطع دکترا دانشگاههای آمریکا ارائه مدارک زیر است:
- ارائه مدرک تمکن مالی
- توصیه نامه معتبر از طرف اساتید و مدیران
- گواهی سو پیشینه و تائید سلامت
تحصیل در دانشگاه با بورسیه تحصیلی
یکی دیگر از روشهای تحصیل در دانشگاهها و کالجهای کشور آمریکا، استفاده از بورسیه تحصیلی است. البته بورسیه تحصیلی نوعی کمکهزینه تحصیلی به دانشجویان است، که تحصیل در این کشور را برای آنها آسانتر میسازد. نکته مهمی که باید در مورد بورسیه تحصیلی دانشگاههای آمریکا درنظر بگیرید، شرایطی است که مسئولان آمریکا برای آن درنظر گرفتهاند. با توجه به این شرایط شایستگی متقاضیان بررسی و سنجیده میشود و طبق آنها، دانشجویان برتر حق استفاده از بورسیه تحصیلی را خواهند داشت.
- دانشجویانی که وقفهای بین فارغالتحصیلی آنها در مقاطع مختلف تحصیلی ایجاد نشده باشد
- دانشجویان ممتاز و نخبه با حداقل معدل 17
- شرایط سنی با توجه به مقطع تحصیلی
- نمره زبان خوب در آزمونهای زبان
- چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر بینالمللی مانند ISI
- ثبت اختراع با توجه به رشته تحصیلی
- کسب مقام در مسابقات علمی در رشته تحصیلی
- ارائه ایده علمی یا کسبوکار و اجرای آن به صورت عملی
نکته مهم: بیشترین بورسیه به دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا اعطا میشود و دانشجویان دوران کارشناسی نسبت به مقاطع دیگر تحصیلی، شانس کمتری برای دریافت بورسیه دارند. همچنین دانشجویانی که بورسیه تحصیلی آمریکا را دریافت میکنند، دیگر برای تحصیل در دانشگاهها و کالجهای این کشور، نیازی به کارکردن به صورت پارهوقت نخواهند داشت. و این یک امتیاز برای تحصیل آسانتر و بهتر است.
اجازه کار حین تحصیل در آمریکا
همانطور که میدانید، زندگی در آمریکا مستلزم پرداخت هزینههای زیاد است. از این رو متقاضیان اقامت در آمریکا چه به عنوان اقامت تحصیلی و چه غیر تحصیلی، باید بتوانند از عهده مخارج زندگی در این کشور برآیند.
از این رو دولت آمریکا به دانشجویانی که اجازه تحصیل در دانشگاهها و کالجهای آمریکا را داشته باشند، اجازه استفاده از قانون حق کار هنگام تحصیل را داده است. در این قانون هر دانشجو میتواند، بین 10 تا 30 ساعت کار در هفته را داشته باشد، تا مخارج زندگی و تحصیل در آمریکا را تامین کند. متوسط حقوق برای این افراد هم بین 14 تا 16 دلار است برای هر یک ساعت کار است.
احتمال پیدا کردن کار برای دانشجویان بینالمللی با شرایطی مانند تلسط بر زبان انگلیسی، سابقه کاری مناسب، مهارت در حرفه مشخص، مدت زمان حضور در کشور و … بیش از سایرین است. البته دانشجویان بورسیه تحصیلی آمریکا به دلیل دریافت هزینه تحصیل نیاز به استفاده از این قانون نخواهند داشت.
تحصیل در آمریکا و بررسی ویزای همراه
در صورتی که موفق به کسب ویزای تحصیلی آمریکا شدهاید، میتوانید برای درخواست ویزای همراه هم اقدام کنید. اما برای دریافت این ویزا، شرایط و نکات مهمی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید، تا مشکلی برای اخذ ویزای همراه آمریکا بهوجود نیاید.
- متقاضی ویزای همراه نباید سابقه بیماری سخت یا جنایی داشته باشد
- تمکن مالی برای فرد متقاضی بسیار مهم است
- ویزای همراه تنها به اقوام درجه یک متقاضی مانند همسر، فرزندان و والدین تعلق میگیرد
- ویزای همراه به اقوام درجه دو فرد متقاضی تعلق نمیگیرد
- میتوان از طریق نامزدی ویزای همراه آمریکا را دریافت کرد (متقاضی و نامزدش پس از ورود به آمریکا تا 3 ماه فرصت دارند ازدواج کنند)
چگونه از طریق تحصیل در آمریکا تابعیت آمریکا را به دست آوریم؟
برخی از دانشجویان که در دانشگاههای آمریکا تحصیلات خود را به پایان رساندهاند، تصمیم به اقامت در این کشور میگیرند. این گروه از فارغالتحصیلان می توانند، با کار در آمریکا تابعیت این کشور را بهدست آورند. درواقع با کمک کار بعد از اتمام تحصیلات امکان دریافت اقامت پس از تحصیل در آمریکا زیاد خواهد بود. برای پذیرفته شدن به عنوان نیروی کار در آمریکا پس از اتمام تحصیلات متقاضی باید در یکی از شرکتهای کار در آمریکا استخدام شود. برای اینکه بتوان کارفرما را برای استخدام مجاب کرد، رعایت نکات زیر بسیار موثر خواهد بود.
- ارائه رزومه کاری فرد متقاضی (این رزومه باید مدیر شرکت را در داشتن تخصص و توانایی لازم متقاضی برای دریافت شغل مورد نظر، متقاعد کند)
- ارسال روزمه قبل از روز مصاحبه
- شناخت کارفرمای شرکت، برای داشتن مصاحبه کاری موفق و بدون استرس (در این صورت، متقاضی با دانستن نکات اخلاقی، حساسیتهای کارفرما در مورد کار و نظرات او در مورد کارمندان خود، به راحتی میتواند، خود را برای مصاحبه آماده کند)
- ارسال رزومه کاری حداقل یک روز قبل از مصاحبه برای کارفرما (با این کار، کارفرما متقاضی را مشتاق و باانگیزه برای دریافت شغل میداند)
- داشتن پوشش مناسب و رسمی (رعایت این مسئله، تا حدودی دید کارفرما را نسبت به متقاضی مثبت میکند)
- آمادگی کامل برای مصاحبه با پاسخهای دقیق، کامل و جامع
- القای اعتماد به نفس بالای متقاضی به کارفرما (این مسئله نشاندهنده قدرت کاری، توانایی فنی و عملی متقاضی است و کارفرما انگیزه مناسبی برای استخدام و سرمایهگذاری روی او پیدا خواهد کرد)
معرفی دانشگاه های برتر آمریکا
همانطور که میدانید، آمریکا یکی از دارندگان معتبرترین دانشگاهها و مقاطع تحصیلی در سطح جهان است. به همین دلیل سالانه تقاضای زیادی از طرف کشورهای مختلف برای پذیرش در کالجها و دانشگاههای این کشور صورت میگیرد.
اما اینکه بتوان به قطعیت در بین دانشگاههای این کشور، بهترینها را معرفی کرد، کاری مشکل است. با این حال با توجه به آماری که وزارت علوم آمریکا آن را اعلام کردهاست، 14 تا از بهترین دانشگاههای آمریکا را معرفی میکنیم.
- دانشگاه برکلی: اوکلند ایالت کالیفرنیا، جزو 10 دانشگاه برتر جهان است.
- دانشگاه هاروارد: کمبریج ایالت ماساچوست جزو 3 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه استنفورد: سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا جزو 3 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه MIT : کمبریج ایالت ماساچوست جزو 3 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه کلمبیا: نیویورک ایالت نیویورک جزو 15 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه شیکاگو: شیکاگو ایالت ایلینوی و جزو 10 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه کرنل: ایتاکا واقع در ایالت نیویورک و جزو 14 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه پرینستون: پرینستون ایالت نیوجرسی و جزو 13 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه پنسیلوانیا: فیلادلفیا ایالت پنسیلوانیا و جزو 11 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه ییل: نیوهیون ایالت کنتیکت و جزو 17 دانشگان برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه نورث وسترن: شیکاگو ایالت ایلینوی و جزو 22 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
- دانشگاه جانز هاپکینز: بالتیمور ایالت مریلند و جزو 12 دانشگاه برتر آمریکا و جهان
جمعبندی
در این مطلب به مهمترین نکات دریافت ویزای تحصیلی در دانشگاههای مختلف آمریکا پرداختیم. اما آنچه که بیش از هر نکتهای لازم به توجه است، اعتماد به نفس، باور داشتن تواناییها و دست کم نگرفتن استعدادها است. تمامی دانشجویان ایرانی ضمن آگاهی به این موضوع که آمریکا دارای معتبرترین دانشگاهها و مراکز علمی در سراسر جهان است، کافی است، خود و تواناییهایشان را هم باور کنند. در این صورت با ارائه مدارک لازم، قطعا میتوانند، در بهترین دانشگاههای این کشور به تحصیل بپردازند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!